Duurzaam en verantwoord shoppen bij Kidzroom!

This entry was posted on 01 jul 2022

Goed voor jou, beter voor de wereld!  

Je weet waarschijnlijk al dat gerecycleerde producten de duurzamere keuze zijn. De duurzame producten bij Kidzroom zijn gemaakt met extra aandacht voor de planeet. Zo maken wij voor deze producten gebruik van het Waste2Wear en Eco-friendly label. Deze artikelen zijn gemaakt van gerecycled PET-materiaal, ook wel bekend als rPET. 

  

Wat is gerecycled polyester (rPET)?

rPET is gerecycled PET-plastic (polyethyleentereftalaat), een materiaal dat vaak wordt gebruikt ter vervanging van nieuw PET. Zo zijn bijvoorbeeld de meeste flessen gemaakt van PET. Dat gebeurt als volgt: van stukken polyester worden ‘bolletjes’ gemaakt en daarvan worden kleine pellets gemaakt. De pellets worden afgebroken tot polymeren en daar worden ‘polyester chips’ van gemaakt. Die kunnen dan weer gesmolten worden en geweven tot vezels en draad om hier vervolgens nieuwe polyester stof van te maken. Op die manier gebruiken wij plastic flessen als een circulair product en zitten er tot 15 PET flessen verwerkt in één tas. 

Het grote voordeel van het gebruik van gerecycled polyester zit 'm dus in het productieproces. Vergeleken met nieuw PET is rPET bij de productie veel duurzamer en grondstofbesparender. Dit komt vooral doordat er veel minder olie tot polymeren verwerkt moet worden. Bovendien kan rPET worden gerecycleerd zonder verlies van grondstoffen en veroorzaakt het ook minder uitstoot in het recyclageproces. Een win-winsituatie! 

Shop rugzakken van gerecycled polyester hier!

 

Waste2Wear: onze duurzame partner

Waste2Wear is sinds 2000 begonnen met een onderzoek naar het gebruik van polyester uit gerecycled plastic en maakt sinds 2008 hoogwaardige rPET-producten. De ervaring en kennis met betrekking tot het werken met een bronmateriaal dat heel anders is dan ongebruikt polyester, stelt het team in staat om verschillende textielkwaliteiten te leveren.

 

Waste2Wear is een pionier geweest in het implementeren van blockchain-verificatie in de productieketen. Dit waarborgt bijvoorbeeld de authenticiteit van rPET-materiaal in onze producten en verkleint het risico op onderaanneming. De QR-code op de labels geeft elke gebruiker inzicht in de plaats waar het materiaal vandaan komt en verdere informatie over Waste2Wear. 

 

Waste2Wear gelooft in een circulaire toekomst:

We believe that the future is circular, and many industries will continue shifting towards circular production and materials. But trust is essential to reach this. Our goal is to create trust between the recycling stakeholders, purchasers and end consumers by creating innovative tools that generate reliable and verifiable data to support these efforts creating transparency and traceability. We do this with both our RA-3 test and our blockchain technology.” 

VIDEO: Ontdek waarom Vadobag's rPET producten beter zijn voor het milieu en waarom we ze maken

 

Duurzame Kidzroom rugzak of tas kopen?

Goed idee! Draag met jouw Kidzroom rugzak of tas bij aan een schoner milieu. In onze webshop is een aparte duurzaamheidpagina ingericht waar je alle Eco-friendly en Waste2Wear producten kunt terugvinden. Je herkent de artikelen in onze shop aan het Waste2Wear of Eco-friendly label. Laat je inspireren door de duurzame rugzakken van Kidzroom!